You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.


Iets over ons

Ervaring & Achtergrond

oorsprong | visie | toekomst

In 2004 is door Herman van der Haak het filmbedrijf Image Report gestart. Eerst werkzaam in de makelaardij waarbij o.a. in samenspraak met Funda, de woningfilm op de kaart is gezet. Sinds 2006 is de focus van het bedrijf verschoven richting bedrijfsfilm en productievideo.

In 2017 is de naam van het bedrijf omgedoopt tot Van der Haak Videoproductie. De hoofdreden daarvan is dat het bijdraagt aan herkenbaarheid en dat het meer de aard van de organistie, een familiebedrijf, benadrukt waarin meerdere generaties "van der Haken" werkzaam zijn. Inmiddels durven we zeggen dat de kracht van onze producties ligt in 'het vangen' van de bedrijfscultuur in beeld en in het coachen van de mensen voor de camera. Hierdoor wordt een perfect aansluitende sfeer neergezet in de uiteindelijke bedrijfsfilm. In de beginjaren vaak in traditionele verhalende vorm en de laatste tijd meer en meer dynamisch, opgebouwd vanuit kernwaarden van de opdrachtgever en de metaforen die dat ondersteunen.

'Een filmpje maken kunnen we allemaal wel, maar als het voor nieuwe klanten moet zorgen, is ervaring, mensenkennis en talent een onmisbare component'

Werkgebieden

Bedrijfsfilm | Meercamera | Voice-over

De focus van het bedrijf ligt op bedrijfsfilms, meercamera registratie en voice-over. We maakten in de afgelopen jaren meer dan 500 bedrijfsfilms is de meest uiteenlopende branches en vakgebieden. Daardoor is een brede algemene kennis aanwezig bij onze mensen die bijdraagt aan het vinden van de juiste toon en de juiste beelden van de bedrijfsfilm.

In de live regie zijn we vooraf actief op de kleine en middelgrote registraties. Hierbij kunnen we ons stoelen op een brede ervaring en een goed op elkaar ingespeeld team. We beschikken over moderne apparatuur en zijn daardoor in staat op elke locatie TV kwaliteit producties te leveren. We werkten voor diverse theater, dans en toneelgroepen, maar deden ook de live productie van onder andere retropop ion Emmen en de landmachtdagen in verschillende binnensteden.

Op het gebied van voice-over beschikken we over een drietal vrouwelijke voice-overs, die al jaren werkzaamzijn in de internationale stemproductie. We werkten onder andere voor Nintendo, Adobe, Microsoft en Apple, maar ook voor Harley Davidson. Zowel op het gebied van TV reclame als wel voor locatie toepassing en stemmen voor bedrijfsfilms en documentaires.

' Gevoel leggen in een productie, dat is wat spreekt. Zowel in beeld als in verhaal, biedt dat de extra dimensie'

Het recept voor een succesvolle productie? Kennis, ervaring, passie, gevoel & het juiste team

Vaak gestelde vragen (FAQ)

 • Hoe begin je met een goede bedrijfsvideo?

  Bij een goede bedrijfvideo is het als eerste van belang voor wie hij bedoeld is. Wil je een commerciële teaser voor op social media, moet het een aandachttrekker zijn op de beurs. Misschien wil je wel een informatief filmpje voor op de website. Wie is de kijker. Dat is je startpunt.


 • Moet ik zelf alles bedenken?

  Wij vragen meestal wel input vanuit de klant. Dat verhoogt de betrokkenheid en u weet veel meer over uw bedrijf dan wij kunnen bedenken. Echter er zijn ook producties waarbij het productieteam alles voor u uitdenkt. Vraag een vrijblijvend gesprek aan.


 • Is een bedrijfsvideo laten maken duur?

  Dat hoeft niet. Een interview kan, als er voldoende licht is door één man worden opgenomen. Maar, je kunt voor dat interview ook een regisseur, camera- & geluidsman en belichting inzetten. Op deze manier kun je spelen met je budget. Inzetten waar nodig, bespaar waar het kan.

 • Kan ik dat niet gewoon zelf doen?

  Hoe goed bent je met camerawerk, marketing, compositie, beeldvorming, scherptediepte, focus, interviewtechniek, filmlengte en overbrengen van sfeer. Dat soort dingen.
  Kun je dat? -> zelf doen!
  Twijfel? -> één fout shot zegt ook meer dan 1000 woorden

 • Wat levert een bedrijfsvideo me op

  De nieuwe generatie kopers wil snel een persoonlijk beeld van jou als ondernemer. Ze zoeken vaak eerst op Youtube. Op google zorgt een bedrijfdfilm voor betere vindbaarheid. Voorts vinden bestaande klanten het aangenaam om je te kennen. Dat maakt ze loyaal en vriendelijker bij problemen.

 • Ik ben geen acteur, moet ik in beeld?

  Een persoonlijke film plaatst je als kijker midden in het bedrijf. Het ongemerkt en adhoc filmen van medewerkers is een goede manier om een natuurlijk beeld te krijgen. Soms is het goed wanneer een directeur of werknemer wat zegt, mits dat natuurlijk over komt. Wij coachen u daarop.

Tarieven

Voor professionele marketinggerichte videoproductie!